Social Media :

OVERFERRY ZANDVLIET

/OVER Ferry

Wie is Ferry Zandvliet?

Ferry is een spreker waarbij je als toehoorder aan zijn lippen hangt. Na het overleven van de Bataclan aanslag op 13 November 2015 in Parijs geeft Ferry lezingen over de gehele wereld; van Hengelo tot Honolulu. De lessen die hij leerde na dit afschuwelijke drama blijken universeel. Je hoeft echt geen aanslag te overleven om te snappen dat jij zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk.

“Onvoorstelbaar mooi hoe jij je leven vorm hebt gegeven na die afschuwelijke ervaring. Je hebt er letterlijk een levenservaring van gemaakt waarmee je probeert anderen verder te helpen in hun leven. Dat is een kracht die ongekend is! Daarmee ben je een inspiratie geworden en dus het tegenovergestelde van het gif dat de terroristen in onze samenleving hebben willen verspreiden. Het is een eer dat je je verhaal ooit aan mijn tafel hebt willen vertellen.”

Humberto Tan Presentator | Programmamaker

0 +

Media verschijningen

1996
1996
De scheiding van mijn ouders heeft mij als tiener een behoorlijke klap gegeven. Ik was net 18 en plots lag ons hele gezin uit elkaar. Ik had niet door dat ik mezelf kapot aan het maken was tot zo ongeveer 2003.

Ik was een fanatieke houseparty “ganger”. Ik gebruikte helaas veel drugs in die tijd. Ik deed dit enkel om maar niet toe te hoeven geven aan het verdriet van vroeger.

2003 was een kantelpunt. Mijn relatie ging uit door het feesten en ik realiseerde me plots dat het zo niet verder kon. Ik schreef me in voor een HBO-studie hospitalty management. Het bleek de beste keuze ooit. Ik was als een vis in het water op de opleiding en had eindelijk wat structuur in mijn leven. Ik bleef echter wel boos op de wereld waardoor ik geen relatie vast kon houden.
1996
2010
2010
Na flink wat jaren het ontzettend naar mijn zin gehad te hebben in de hospitality wereld. Kroop het boze mannetje weer naar boven bij mij. Ik haalde geen plezier meer uit mijn werk. Een gevoel dat langzaamaan erger werd. De weekenden, de avonden, de feestdagen; altijd moest ik werken. In plaats dáár iets aan te doen werd ik weer boos en was ik jaloers op mensen die in mijn ogen de perfecte baan hadden. Ik plaatste alles buiten mezelf.

Precies deze periode brak ik mijn enkel tijdens een avondje stappen. Een behoorlijk complexe breuk en de chirurg adviseerde mij niet meer in de horeca te werken. Ondanks dat ik het werk helemaal zat was kroop ik—wederom— in de slachtofferrol.

Ik ging ondanks alles wel vol voor mijn revalidatie. Ik ben dat jaar meerdere keren aan mijn enkel geopereerd en heb bijna een jaar op krukken gelopen. Toen ik mijn eerste afspraak had bij een fysiotherapeut had ik meteen zoiets van; “wauw, wat een tof beroep, dit zou best wel eens bij mij kunnen passen”.

Lang verhaal kort; dat gevoel is nooit meer weggegaan. Ik wilde en zou fysio gaan worden ondanks mijn leeftijd (30). Ik schreef me in voor de opleiding haalde in 1 keer mijn propedeuse en studeerde binnen 4 jaar af. Gigantisch trots was (en ben) ik op mezelf. Ik heb 4 jaar lang letterlijk alles opzijgezet om deze droom te kunnen verwezenlijken. Het vak past mij als een jas. Het sociale aspect ervan past bij me en je helpt mensen echt.
2010
2018
2018
Oktober 2018 durfde ik eindelijk de knoop door te hakken. Ik zei mijn geliefde baan als fysiotherapeut op. Iets wat al maanden aan mij knaagde. Maar ik durfde niet. Ik had immers zoveel energie en tijd in deze studie gestoken en dat nog niet eens zolang geleden. “Ik kan toch niet wéér van baan wisselen”?

“Ja dat kan wel”.

Ik volg mijn hart namelijk. Iets wat ik ondanks alle boosheid en woede die ik in mij had altijd heb gedaan.

En dat…..is de ENIGE manier.

3 jaar na de Bataclan aanslag is mijn grootste droom uitgekomen. Ik mag mijzelf fulltime spreker noemen. Nog nooit heb ik mijn werk met zoveel passie en plezier uitgevoerd. Dit succes heb ik te danken aan mijn eigen inzet en 100% focus.

Buiten mijn werk gerelateerde succes heb ik enkel maar lieve, mooie en positieve mensen om mij heen. Dat is misschien wel het mooiste cadeau! Je krijgt wat je geeft!

Had ik dat 20 jaar geleden maar geweten.
2018
nl_NLNederlands

/ Contact

Direct Boeken

Laat je inspireren door een verhaal over verbinden, veerkracht, dankbaarheid en het beste uit jezelf halen.