Lezingen

section-b6c6a19

Verbinden; van Hengelo tot Honolulu

Ferry is een spreker waarbij je als toehoorder aan zijn lippen hangt. Na het overleven van de Bataclan aanslag op 13 November 2015 in Parijs geeft Ferry lezingen over de gehele wereld; van Hengelo tot Honolulu. De lessen die hij leerde na dit afschuwelijke drama blijken universeel. Je hoeft echt geen aanslag te overleven om te snappen dat jij zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Dat verbinden in plaats van uitsluiten de sleutel is om dat te bereiken; Ferry kan het weten, hij raakte bevriend met de familie van één van de terroristen die op hem en zijn vrienden stond te schieten.

Ferry heeft de meest afschuwelijke ervaring denkbaar omgedraaid naar een gebeurtenis die hem zodanig heeft verreikt dat hij met meer dankbaarheid naar het leven is gaan kijken.

//ferryzandvliet.com/wp-content/uploads/2022/08/DPW7J5cWAAA-wiS-1.jpg
section-05e5ca9

Soorten lezingen

De Bataclan inspirational Keynote (meest geboekt)

Hoe pak je door na een tegenslag in je leven, hoe ga je om met veranderingen, ben jij in staat te verbinden? Hoe kun jij een betere versie van jezelf worden?

 • Duur: 45 minuten tot anderhalf uur.
 • Kosten: in overleg.

Band show!

De inspirational Bataclan Keynote in een theaterachtige vorm omlijst met passende muziek gespeeld door een 7-koppige band. Verzoeknummers zijn mogelijk. Fantastisch voor een wat informelere setting.

 • Duur: 90 minuten (inclusief muziek)
 • Kosten: 4500 euro ex btw en reiskosten. Inclusief repetitie en voorbesprekingen.

PTSS/hulpverlening

Hoe is Ferry zijn Post Traumatische Stress te lijf gegaan? Een enorm proces van enkele jaren waar er qua hulpverlening veel is misgegaan. Door zelf de regie te nemen heeft hij een groot gedeelte van zijn trauma een plek weten te geven.

Veel praten, sport, meditatie, schrijven, routines en om hulp durven vragen blijken essentieel. Je bent niet alleen dus doe het ook niet alleen!

 • Duur: 1 tot 3 uur.
 • Kosten: in overleg.

Media: de andere kant van het verhaal.

Wat komt er allemaal op een burger af die betrokken is bij een event met veel media-aandacht? Grenzen wat ethisch wel en niet verantwoord is blijken te vervagen bij veel journalisten. Ferry vertelt hier op uiterst indringende en confronterende wijze over.

Deze lezing is tot stand gekomen door medewerking van Peter R. de Vries.

 • Duur: 1 tot 2 uur.
 • Kosten: in overleg

Vriendschap en veerkracht Keynote (vanaf 2022)

Geluk hangt niet af van geld, status en erkenning. Mocht jij nú kunnen investeren in je toekomstige zelf dan zijn dit verkeerde pijlers om na te jagen. Mensen die omringt zijn met diepe sociale connecties leven langer, zijn gelukkiger en ervaren zelfs minder lichamelijke ongemakken op latere leeftijd. Eenzaamheid is nog slechter voor je lijf dan roken. Ferry weet dit al jaren en de wetenschap zegt het ook.

Het is nooit te laat oude vriendschappen nieuw leven in te blazen of te verbinden. Verbinden kun je leren! Het maakt je letterlijk veerkrachtiger. Een thema dat na een pandemie belangrijker is dan ooit.

 • Duur: 1 uur.
 • Kosten: in overleg.

Op maat lezing

Bepaal zelf als opdrachtgever op welk aspect ingezoomd moet worden.

Ferry: “de mogelijkheden zijn eindeloos en ik vind dit persoonlijk het allerleukste om te doen. Mijn verhaal koppelen aan nieuwe invalshoeken. Ik ben er ook erg goed als ik genoeg tijd krijg. In de videosectie staan een aantal voorbeelden van op maat gemaakte lezingen, bijvoorbeeld over werkgeluk voor VGZ en de tweede wereldoorlog voor de stichting Vrijheid Colleges”.

 • Duur: in overleg.
 • Kosten: in overleg.
section-6d3d743
//ferryzandvliet.com/wp-content/uploads/2022/08/2018-08-18-11.20.59-2-scaled.jpg

“Natuurlijk ben ik niet blij dat het bloedbad in Parijs heeft plaatsgevonden. Integendeel. Waar ik wel blij mee ben is dat ik na dit trauma ontzettend veel lessen heb mogen leren. Lessen die van mij een gelukkiger mens hebben gemaakt. Universele lessen waar je echt geen aanslag voor overleeft hoeft te hebben deze te snappen. Lessen die ik graag met jou wil delen.”

Agenda bekijken
section-64837d8

Dit neemt het publiek mee uit mijn verhaal

VEERKRACHT

Ik blijf mij verbazen over de hoeveelheid veerkracht mensen als Ferry laten zien. Waarom moet een mens eerst door de hell om daarna te mogen shinen? Ferry bedankt voor je lessen die je hebt gedeeld in het Efteling theater. Verbinden, niet zo zeuren en altijd een goed mens proberen te zijn. Simpele stappen die ik sinds zijn lezing en het lezen van zijn boek dagelijks gebruik.

Patrick S. De Efteling.

BOOSHEID & REGIE

Boosheid is verspilde energie, een veilig schild waarachter vaak verdriet schuilt. Onderzoek waar dat gevoel vandaag komt. Stel je zelf ALTIJD de vraag: welk aandeel heb IK in een situatie? Ben jij de baas in de film die jouw leven is, of wordt die van jou door iemand anders geregisseerd? Jij bepaalt!

Sonja J. Organisator De Dag van de Coach, Ede.

VERANDERINGEN

Zie verandering als kansen om te groeien als mens en onderzoek dat gevoel juist dat je in je veilige comfort zone wil houden!

Lennard F. Nationale Nederlanden.

Lezingen
nl_NLNederlands