Over Ferry

About

Ferry Zandvliet

Ferry is niet bijgelovig, echter vrijdag de 13e November 2015 is voor hem een pikzwarte dag. Een dag die uiteindelijk meer licht dan ooit in zijn leven laat schijnen. Ferry is in 2015 aanwezig bij de aanslag op het Bataclan theater in Parijs waar 89 mensen de dood vinden. Hij pakt de regie terug, verbindt en is veerkrachtiger dan hij ooit had durven dromen.

Een ervaring die veel mensen juist met een zwarte bril naar het leven zouden laten kijken. Niet Ferry. In plaats vanuit boosheid te reageren besluit hij te verbinden, te relativeren en alle bullshit uit zijn leven te filteren. Hij is veerkrachtiger dan hij ooit had gedacht…en dat kun jij ook zijn! Je moet het wel zelf doen.

Zijn verleden in de gezondheidzorg en hospitality hebben van Ferry een enorm sociaal dier gemaakt dat zijn publiek foutloos aanvoelt. Na het geven van meer dan 500 lezingen de afgelopen jaren heeft hij dé perfecte balans gevonden tussen heftigheid, humor en inhoud. Verwacht dus geen zwaar en donker verhaal. Je zult juist ontroerd en vol goede energie de zaal verlaten. Mocht je dan nog niet genoeg hebben van het verhaal van Ferry? Laat je dan thuis op de bank inspireren door de bestseller Souvenirs: Beter na Bataclan óf door te luisteren naar de podcast: Ferry&Edino: over leven.

Contact opnemen
https://ferryzandvliet.com/wp-content/uploads/2022/08/02-copy-scaled-589x761.jpg
Aanbevelingen
section-7eecb81

1996

De scheiding van mijn ouders heeft mij als tiener een behoorlijke klap gegeven. Ik was net 18 en plots lag ons hele gezin uit elkaar. Ik had niet door dat ik mezelf kapot aan het maken was tot zo ongeveer 2003.

Ik was een fanatieke houseparty “ganger”. Ik gebruikte helaas veel drugs in die tijd. Ik deed dit enkel om maar niet toe te hoeven geven aan het verdriet van vroeger.

2003 was een kantelpunt. Mijn relatie ging uit door het feesten en ik realiseerde me plots dat het zo niet verder kon. Ik schreef me in voor een HBO-studie hospitalty management. Het bleek de beste keuze ooit. Ik was als een vis in het water op de opleiding en had eindelijk wat structuur in mijn leven. Ik bleef echter wel boos op de wereld waardoor ik geen relatie vast kon houden.

//ferryzandvliet.com/wp-content/uploads/2022/08/IMG_5636-scaled.jpg
//ferryzandvliet.com/wp-content/uploads/2022/08/vpark-0828-scaled.jpg

2010

Na flink wat jaren het ontzettend naar mijn zin gehad te hebben in de hospitality wereld. Kroop het boze mannetje weer naar boven bij mij. Ik haalde geen plezier meer uit mijn werk. Een gevoel dat langzaamaan erger werd. De weekenden, de avonden, de feestdagen; altijd moest ik werken. In plaats dáár iets aan te doen werd ik weer boos en was ik jaloers op mensen die in mijn ogen de perfecte baan hadden. Ik plaatste alles buiten mezelf.

Precies deze periode brak ik mijn enkel tijdens een avondje stappen. Een behoorlijk complexe breuk en de chirurg adviseerde mij niet meer in de horeca te werken. Ondanks dat ik het werk helemaal zat was kroop ik—wederom— in de slachtofferrol.

Ik ging ondanks alles wel vol voor mijn revalidatie. Ik ben dat jaar meerdere keren aan mijn enkel geopereerd en heb bijna een jaar op krukken gelopen. Toen ik mijn eerste afspraak had bij een fysiotherapeut had ik meteen zoiets van; “wauw, wat een tof beroep, dit zou best wel eens bij mij kunnen passen”.

 

Lang verhaal kort; dat gevoel is nooit meer weggegaan. Ik wilde en zou fysio gaan worden ondanks mijn leeftijd (30). Ik schreef me in voor de opleiding haalde in 1 keer mijn propedeuse en studeerde binnen 4 jaar af. Gigantisch trots was (en ben) ik op mezelf. Ik heb 4 jaar lang letterlijk alles opzijgezet om deze droom te kunnen verwezenlijken. Het vak past mij als een jas. Het sociale aspect ervan past bij me en je helpt mensen echt.

2018

Oktober 2018 durfde ik eindelijk de knoop door te hakken. Ik zei mijn geliefde baan als fysiotherapeut op. Iets wat al maanden aan mij knaagde. Maar ik durfde niet. Ik had immers zoveel energie en tijd in deze studie gestoken en dat nog niet eens zolang geleden. “Ik kan toch niet wéér van baan wisselen”?

“Ja dat kan wel”.

Ik volg mijn hart namelijk. Iets wat ik ondanks alle boosheid en woede die ik in mij had altijd heb gedaan.

En dat…..is de ENIGE manier.

3 jaar na de Bataclan aanslag is mijn grootste droom uitgekomen. Ik mag mijzelf fulltime spreker noemen. Nog nooit heb ik mijn werk met zoveel passie en plezier uitgevoerd. Dit succes heb ik te danken aan mijn eigen inzet en 100% focus.

Buiten mijn werk gerelateerde succes heb ik enkel maar lieve, mooie en positieve mensen om mij heen. Dat is misschien wel het mooiste cadeau! Je krijgt wat je geeft!

Had ik dat 20 jaar geleden maar geweten.

//ferryzandvliet.com/wp-content/uploads/2022/08/Ferry_10_12_19_233-scaled.jpg
section-b269fdd
//ferryzandvliet.com/wp-content/uploads/2022/08/2.jpg
//ferryzandvliet.com/wp-content/uploads/2022/08/2018-08-20-23.44.16-1.jpg
//ferryzandvliet.com/wp-content/uploads/2022/08/3.jpg
//ferryzandvliet.com/wp-content/uploads/2022/08/4.jpg
nl_NLNederlands